Bewoners Toekomststraat zijn moegetergd door hangjongeren

Bewoners Toekomststraat zijn moegetergd door hangjongeren

Bewoners Toekomststraat zijn moegetergd door hangjongeren

Print
Hamme - In de Toekomststraat raken de problemen met hangjongeren maar niet opgelost. Na overleg met de wijkraad Geem-Vlierkouter, politie en de schepen van Jeugd vragen de wijkbewoners opnieuw het straatmeubilair te verwijderen.

De bewoners van de Toekomststraat blijen klagen over lawaaihinder, zwerfvuil, vandalisme en intimidatie door hangjongeren. “Bijna elke avond verzamelen jongeren van allerlei nationaliteiten aan de zitbanken, soms tot een stuk in de nacht. Ze hangen op en rond de banken. We zijn al veel gewoon, maar de situatie verergert. Verkeersborden worden vernield, bewoners uitgedaagd. Er liggen soms fietsen in het midden van de straat en er wordt nu ook met blikken potten naar personen en woningen gegooid. Het gaat zelfs zo ver dat kinderen slaag krijgen.”

Nog zestal andere probleemgebieden

Jan Ketels zonechef van de politiezone Hamme-Waasmunster kent het probleem. “Wij doen ons best met de middelen waarover we beschikken. Er zijn in Hamme naast de Toekomststaat nog een zestal andere probleemgebieden. Samenwerking met alle betrokkenen is nodig, want de politie alleen kan geen oplossing brengen.

Schepen van Jeugd Hilde Landtsheer (Open Vld) herinnert aan de afspraken van oktober vorig jaar met de burgemeester. “Daar werd beslist het straatmeubilair pas weg te nemen na een evaluatie van de situatie na de winter. Omdat de problemen blijven duren, bespreek ik de vraag van de bewoners om de banken en het vuilnisbakje te verwijderen met het schepencollege.”

WO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio