1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Michel Jordens krijgt na Van Temsche en Clottemans nu ook assisenzaak Janssen toegewezen

Michel Jordens zal in het najaar het assisenproces van Ronald Janssen (40) in goede banen moeten leiden. De voormalige leerkracht uit Loksbergen (Halen) moet zich vanaf vrijdag 23 september in Tongeren verantwoorden voor de moorden op Annick Van Uytsel (18), zijn buurmeisje Shana Appeltans (18) en haar vriend Kevin Paulus (22).

fvranckx

Michel Jordens, die vorig jaar voorzitter was tijdens het assisenproces rond de parachutemoord met Els Clottemans en eerder ook al de debatten leidde in het proces van Hans Van Themsche, krijgt als bijzitters Joris Raskin en Niels Bollen. 120 Limburgers werden vorige week uitgeloot voor de twaalfkoppige jury, die op dinsdag 20 september wordt samengesteld.

Het is echter nog niet zeker of Janssen zelf aanwezig zal zijn op het assisenproces, dat ongetwijfeld veel publieke en media-aandacht zal krijgen. Tot nu toe daagde hij nooit op voor zittingen van de raadkamer of de kamer van inbeschuldigingstelling.

Janssen hoeft niet te verschijnen op zijn proces, maar dan wordt hij bij verstek veroordeeld, waarna hij verzet kan aantekenen. Dan wordt het proces, dat sowieso een drietal weken zal duren, overgedaan.

Vastgoed

Jobs in de regio