Politie controleert extra op sluipwegen

De bewoners van Geel-Punt vrezen dat het sluipverkeer in hun kleine straatjes ondanks de maatregelen zwaar toeneemt eens de werkzaamheden aan de fly-over starten.

iwagemans

De werkzaamheden aan de flyover in de omgeving van het afrittencomplex Geel-West en Geel-Punt starten op 15 september. Maar vanaf 2 augustus krijgt deze parochie al met een werf af te rekenen. Dat vernamen zo’n 150 buurtbewoners dinsdagavond op de eerste informatievergadering over deze megawerf.

Sloop slachthuis

De aannemer pakt na de bouwvakantie in het licht van de minderhindermaatregelen onder meer het kruispunt van de Antwerpseweg (N19) met de Herentalseweg (N13) aan. Zo wordt de aantakking van de Doornboomstraat op de Antwerpseweg afgesneden en komt er voor Edelbeton een nieuw tracé langs het Albertkanaal naar Lammerdries.

“Van augustus tot september wordt het wegvak aan de kant van de Herentalseweg afgesloten en is er geen verkeer tussen de twee mogelijk”, zei ingenieur Alain Cox van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “In oktober komt het andere wegvak aan de beurt en is het kruispunt weer geopend. In dat tweede luik wordt ook het slachthuis op het kruispunt gesloopt.”

Fietsende schoolkinderen

Dat de werkzaamheden aan de flyover 28 maanden lang hinder met zich mee brengen, beseffen de buurtbewoners zeer goed. Hun grootste bekommernis is het sluipverkeer dat dit teweegbrengt.

Burgemeester Frans Peeters (CD&V) van Geel zei dat er alles aan gedaan zal worden om de verkeerstoename in goede banen te leiden. Zo zal de politie heel geregeld met mobiele camera’s snelheidscontroles uitvoeren op de bekende sluipwegen, met extra processen-verbaal tot gevolg.”

FOTO: Zo'n 150 buurtbewoners wonen de eerste infovergadering over de megawerf voor de noord-zuidverbinding bij.

HANS OTTEN

Foto: Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio