Online boeken verlengen kan via nieuwe website

Print
Nijlen - De pagina's van de bibliotheek op www.nijlen.be zijn vervangen en dat zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Het is een zogenaamde 'blogspot-site'. "Die biedt een aantal interessante mogelijkheden zoals bijvoorbeeld online je boeken verlengen", legt schepen van Communicatie Luc Luyten (N&U) uit.
"Maar daar blijft het niet bij. Je kan de nieuwste aanwinsten bekijken, je kan tips doorgeven van boeken of cd's die de bibliotheek kan aankopen, er staan nieuwtjes op, er is een overzicht van de activiteiten in de bib en er zijn links met Mediargus, Digileen en noem maar op. De zogenaamde blogspot wordt daarmee veel meer dan zomaar een informatieve website. Het is iets wat lezers en luisteraars ook effectief kunnen gebruiken", aldus Luyten.

"Net als eveneens pas gelanceerde online inschrijfmogelijkheid voor kinderopvang Dolfijn past dit in de verdere uitbouw van online dienstverlening waarop de gemeente wil inzetten sinds de volledige vernieuwing van de gemeentelijke website eind vorig jaar", klinkt het tot slot.

Ouders die met één of meerdere van hun kinderen zijn ingeschreven bij de buitenschoolse kinderopvang (BKO) Dolfijn kunnen voortaan via de gemeentelijke website online inschrijven voor opvang in de zomerperiode.

Bert Provoost
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio