Nederlands protestlied voor Els Clottemans

De zaak-Clottemans blijft de gemoederen beroeren. Tot ver over de landsgrenzen heen. Een 29-jarige Nederlander heeft er nu zelfs een liedje over geschreven.

ikerremans

“Een protestlied”, zegt Koos De Kleine, omdat ik nog steeds van mening ben dat de veroordeling van Els Clottemans niet had mogen gebeuren. Ik probeer daar op bescheiden wijze iets aan te doen. Ik heb, zoals de meesten, de zaak in de media gevolgd, toen ik vorig jaar nog in België woonde.”

Beluister hier het protestlied:

Jef Vermassen

Volgens de songtekst van de jongeman, die nu in Duitsland woont, is Els Clottemans veroordeeld door het redenaarstalent van Jef Vermassen én de lamentabele verdediging van Vic Van Aelst. “Niemand die zich nog bekommert om Els Clottemans. De echte misdadiger ontspringt maar weer de dans. Dit lied wordt vast verboden of gecensureerd. Maar ik blijf het zingen tot het vonnis wordt omgekeerd”, zingt Koos De Kleine.

Hij heeft zijn song overigens niet gecomponeerd om er snel rijk van te worden. “Hopelijk wordt het lied door meer capabele mensen gecoverd”, zegt Koos.

Meer over de mogelijke fouten in het onderzoek in de zaak-Clottemans en over andere gerechtelijke dwalingen leest U op de expertenpagina van John De Wit.

GW

Vastgoed

Jobs in de regio