Georges Leekens: "Ik zit met een dubbel gevoel"

Georges Leekens: Ik zit met een dubbel gevoel

Georges Leekens: "Ik zit met een dubbel gevoel"

Print
Het EK halen, wordt moeilijk na het 1-1-gelijkspel tegen Turkije. Dat denkt bondscoach Georges Leekens alvast.

De bondscoach noemt de wedstrijd van de Rode Duivels een "gemiste kans". "Het voelt aan als een nederlaag, maar misschien is dat ook een goed teken. Ik ben ook tevreden omdat de euforie nog niet weg is. De supporters die ik nog ontmoet heb, waren ontgoocheld, maar ook trots op deze ploeg", klonk het zaterdag op een persconferentie.

Hazard

De oefenmeester zit naar eigen zeggen met een dubbel gevoel. Hij is namelijk blij met de inzet van de groep, maar is ontgoocheld over het resultaat. Ook heel wat spelers waren ongelukkig na de match. Zo kon Van Buyten moeilijk verkroppen dat hij op de bank zat. Vertonghen en Hazard waren ontevreden omdat ze gewisseld werden.

Volgens Leekens ervaarde Eden Hazard heel wat druk. "Iedereen verwachtte dat hij deze wedstrijd op z'n eentje zou beslissen. Het verwachtingpatroon lag dus heel hoog. Eden was zelf ook ontgoocheld over zijn prestatie. Ik reken erop dat de vakantie alles zal doen bekoelen bij iedereen", aldus de bondscoach.

Om zich te kwalificeren voor het EK van 2012 moeten de Rode Duivels de twee volgende wedstrijden sowieso winnen. "Daarna ook nog gaan winnen in Duitsland zal natuurlijk geen cadeau zijn. Maar dat de spelers meteen zeiden dat we daar dan maar moeten voor gaan, vond ik enorm."

Beeld: Photonews

Meer voetbalnieuws