"Gilbert kan het echt grote geld verdienen"

Doordat de wegen van Omega Pharma en Lotto scheiden, is de toekomst van heel wat Belgische renners onzeker. Ook die van toprenner Philippe Gilbert. Omega Pharma-Lotto-manager Marc Sergeant verwacht niet dat Gilbert nog bij een van beide teams blijft.

Volgens Sergeant hebben Omega Pharma en Lotto onvoldoende middelen om de toprenner te strikken. "Dat geld zou er wellicht ook niet geweest zijn mochten de sponsors samengebleven zijn. Gilbert is de Contador van de eendagskoersen. Hij heeft een punt bereikt waar hij het echt grote geld kan verdienen", klinkt het in een krant van De Persgroep.

Of Phil in een truitje van Quick-Step gaat rijden, kan Sergeant nog niet inschatten. "Ik vraag me af of Patrick Lefevere Gilbert wel kan betalen. Ik ken natuurlijk zijn Tsjechische investeerder Zdenek Bakala niet. Maar als het geld er is, zal het Philippe nog moeten aanstaan ook. Hij heeft zijn principes." De manager ziet Gilbert eventueel naar Team Sky vertrekken.

Tour

Het einde van het gezamenlijke project lijkt de prestaties alvast niet te beïnvloeden. Iedereen zou namelijk voldoende opties hebben, klinkt het bij Sergeant. "We hebben bij het begin van het seizoen ook een aantal afspraken gemaakt. Ik wil dat die gerespecteerd worden. Bovendien, waar Gilbert rijdt, wordt gewonnen. Dat maakt het makkelijk. Maar ook de Giro was goed en in de Tour is het de beurt aan Jurgen Van den Broeck. Een goede Tour rijden, is een prioriteit", besluit hij.

Beeld: Photonews

Meer sportnieuws