Roma-centrum in Driegaaienstraat bedreigd met sluiting wegens brandonveilig

Roma-centrum in Driegaaienstraat bedreigd met sluiting wegens brandonveilig

Roma-centrum in Driegaaienstraat bedreigd met sluiting wegens brandonveilig

Print
Sint-Niklaas - Het Roma-centrum in de Driegaaienstraat kreeg een slecht rapport van de brandweer en moet mogelijks de deuren sluiten. "Als men ons pand wil sluiten, komen we massaal de straat op", belooft woordvoerder Imer Kajtazi.
"We namen in juni van vorig jaar onze intrek in dit gebouw, dat vroeger een magazijn was", vertelt Kajtazi. "We richtten er leslokalen in voor Roma-jongens en ?meisjes, een ontmoetingsruimte en een gebedsplaats. We hadden weinig ervaring op het vlak van de brandveiligheid, en we gingen te rade bij een aantal diensten. De brandweer kwam langs, en we lieten een aantal aanpassingen doen. Daarna was het zes maanden stil, tot enkel dagen geleden. We kregen opnieuw de brandweer over de vloer, en die stelde een slecht rapport op. Als we tegen dinsdag niet alles in orde hebben gebracht, wil men het gebouw sluiten."

Voor de Roma-gemeenschap kan er geen sprake zijn van opnieuw te verhuizen, nu ze na lang zoeken een vaste stek hebben gevonden. "We sluiten dit centrum nóóit", beklemtoont Kajtazi. "Als de stad toch zou beslissen dat er hier geen activiteiten meer mogen plaatsvinden, komen we massaal de straat op. We zullen luidkeels protesteren en betogen voor de poort van ons gebedshuis."

Bert Foubert
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio