Apothekersvereniging in het verweer na grootschalig fraudedossier

Print
Sint-Niklaas - Het parket in Dendermonde onderzoekt een grootschalige fraudedossier waarbij 1.300 apothekers over heel Vlaanderen bij betrokken zouden zijn. In totaal zouden ze de staat voor twee miljoen euro hebben opgelicht. "Men scheert iedereen over dezelfde kam", gaat Guy De Grève, voorzitter van de Koninklijke Apothekersvereniging Waasland in het verweer.
Het bedrijf Farmad uit het Europark Noord in Sint-Niklaas wordt als de spil beschouwd in heel het dossier en kreeg het gerecht over de vloer. Algemeen directeur van de firma Hugo Ketels is verrast door de recente ontwikkelingen. "We betreuren dat een aantal individuele apothekers oneigenlijk gebruik zouden gemaakt hebben van onze software", zegt Ketels.
"Een tijd geleden werd ons bedrijf door geruchten vanuit de markt op dit misbruik attent gemaakt. De programma's werden reeds aangepast en evolueren steeds verder." De man beklemtoont dat de werkwijze van een apotheek perfect te controleren valt. "De apotheek is een open huis waar elke in- en uitstroom van geneesmiddelen volledig geregistreerd wordt. Dit kan op elk moment worden nagegaan."

Ook Guy De Grève, voorzitter van de Koninklijke Apothekersvereniging Waasland was geschrokken door het nieuws van de fraude. "Van dit soort praktijken was ik niet op de hoogte", zegt de man. "Men mag wel niet alle apothekers over dezelfde kam scheren. Het is niet omdat een apotheker klant was bij Farmad, dat hij zomaar verdacht kan worden van fraude. Ik maak zelf ook gebruik van hun software, maar pleegde geen fraude via die bewust ?tools'."

Bert Foubert
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio