Stadsbestuur deelt pluimen uit aan vrijwilligers

Print
Sint-Niklaas - Het stadsbestuur deelt pluimen uit aan tien opmerkelijke. "Het is geen competitie, maar we zijn op zoek naar unieke verhalen", zegt schepen voor welzijn Sofie Heyrman (Groen!).
"We gaan in een tiental sectoren, waaronder onder meer jeugd, senioren of solidariteit, op zoek naar mensen die in de schaduw heel veel werk verzetten", verduidelijkt Heyrman. "Denk maar aan de moeder die koekjes bakt voor het schoolfeest van haar dochter of de vrijwilliger die er werk van maakt om het feest van zijn of haar vereniging kleur te geven."

De schepen benadrukt dat het niet om een competitie gaat. "We zijn op zoek naar unieke verhalen. Men kan een vrijwilliger trouwens niet zomaar in een hokje duwen. In onze stad zijn er duizenden mensen actief als vrijwilliger, en we willen hen graag allemaal in de kijker zetten. Daarom zoeken we tien opmerkelijke verhalen die de verscheidenheid van de vrijwilligers naar voor brengen."

Wie een kandidaat-vrijwilliger wil voordragen kan dat doen via een invulformulier. De documenten kunnen online worden ingevuld of worden opgehaald bij de sociale dienst. Inschrijven kan tot 15 juli.

Bert Foubert
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio