Dieven roven kantine Svelta Melsele leeg terwijl terreinverantwoordelijk veld inspecteert

Print
Beveren-Waas - Een inbrekersbende roofde de afgelopen week de kantine van voetbalploeg Svelta Melsele leeg. "Een van de dieven deed zelfs zijn gevoeg in de zaal", stelde terreinverantwoordelijke André De Meulenaer verontwaardigd vast.
André De Meulenaer trok maandagnacht om 1.45 u naar de voetbalvelden om de sproei-installatie te verplaatsen, maar stelde vast dat de machine stuk was.
"Ik begreep niet waarom de sproeier het had begeven, en in het donker was het onbegonnen werk om aan het apparaat te beginnen sleutelen", vertelt de man. "Ik besloot om terug naar huis te gaan, en als het licht werd terug te keren."

Toen De Meulenaer om 5 u terug het veld opstapte, was het meteen duidelijk waarom het toestel niet meer werkte. "Alle stroomdraden op en rond het terrein waren uitgetrokken", stelde hij vast. "Rond de kantine zag ik overal drankflesjes liggen en ik besefte meteen dat er was ingebroken. De dieven moeten in het gebouw gezeten hebben toen ik ?s nachts de sproei-installatie kwam verplaatsten."

Binnenin was de ravage enorm. De inbrekers namen alles mee dat niet te zwaar of te groot was. "Een flatscreen-televisie die we nog maar onlangs hadden geplaatst was verdwenen, samen met de volledige muziekinstallatie", somt de terreinverantwoordelijke op. "Ook alle technische apparaten, cd's, versterkers en verschillende mulit-media spullen werden meegenomen. De dieven hadden ook heel onze voorraad frisdrank, bier en andere dranken ingeladen. We zijn voor enkele duizenden euro's aan spullen kwijt."

De inbrekers namen niet de tijd om even naar het toilet te gaan. "Uit de voetafdrukken kon men afleiden dat de dieven met z'n drieën waren. Een van de mannen liet tijdens de inbraak zijn broek zakken in de kantine en deed zijn gevoeg gewoon in de zaal", stelde De Meulenaer verontwaardigd vast.

Bert Foubert
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio