Witsel spoelt penaltymisser door op Guadeloupe

Witsel spoelt penaltymisser door op Guadeloupe

Witsel spoelt penaltymisser door op Guadeloupe

Print
Axel Witsel kreeg vrijdag de zwartepiet toegeschoven. Bij een 1-1 stand mocht de Standardmiddenvelder een strafschop nemen, maar hij trapte die over doel. Weg winst, weg wellicht ook EK.

"Er waren drie penaltynemers aangeduid: ikzelf, Simons en Vertonghen", blikt Witsel terug op de bewuste fase. "Nadat de arbiter voor strafschop had gefloten, keek Simons naar mij en knikte hij: jij mag hem zetten. Ik heb dan mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik heb ook exact hetzelfde gedaan als bij andere strafschopvoorbereidingen. Ik zat goed in de match en voelde me goed, wilde de bal rechts trappen zoals tegen Genk en de keeper tegenvoets vloeren. Helaas. Ik moet hem slecht geraakt hebben. Zonde, ik had de supporters zo graag iets teruggegeven voor hun massale steun."

Niet opgeven

Witsel stond er beteuterd bij. "Ik heb al zoveel strafschoppen getrapt. Dit moet de eerste zijn die ik mis in elf penalty's. Tja, dat is voetbal zeker?" probeerde hij zichzelf te troosten. "Wat ik nu ga doen? Wel, zondag vertrek ik met vrienden op reis naar Guadeloupe. Daar ga ik proberen deze penaltymisser door te spoelen."

Dat de Rode Duivels het EURO 2012 in Polen en Oekraïne nu wellicht mogen vergeten, was voor Witsel gisteravond alleen maar nog meer zout in de wonde. "Maar zolang er een kleine sprankel hoop is, mogen we niet opgeven", zegt Witsel. "Je weet nooit of de Turken nog een misstap begaan. Waarom zouden wij trouwens niet kunnen gaan winnen in Duitsland?"

Pijnlijk detail voor Witsel: er zaten gisteren scouts van AC Milan voor hem in de tribune. "Ik weet nergens van en als ik toch van iets op de hoogte zou zijn, zou ik het jullie niet verklappen."

Steven BERGHMANS

Beeld: Photonews

Meer voetbalnieuws