Discussie rond piercings op Stedelijke Handelsschool Turnhout

Print
Turnhout - Enkele aanpassingen en aanvullingen in het schoolreglement van de SHT heeft voor een hevige discussie gezorgd. De discussie ging onder andere over piercings.Het stadsbestuur heeft het punt al uitgesteld naar de gemeenteraad van juli.
Het schoolreglement van de Stedelijke Handelsschool moet ieder jaar op de gemeenteraad goedgekeurd worden. Dit jaar werden er enkele kleinere zaken toegevoegd. Zo mogen leerlingen tijdens de leswisseling alleen plat water drinken in een zelf meegebracht flesje en is er maximaal één piercing toegelaten in het aangezicht. Volgens onder meer Paul Meeus (Vlaams Belang) een belachelijke formulering die voor verschillende interpretaties vatbaar is.

Bovendien staat er volgens Peter Reniers (Turnhout Vooruit) een kanjer van een tegenstrijdigheid in. "Je mag één piercing hebben, maar twee regels daaronder staat dan weer dat er geen zichtbare tattoo en piercing mag aangebracht worden waar dan ook."

Schepen Katrien Van De Poel (CD&V) kon niet anders dan het punt in te trekken pas in juli terug op de gemeenteraad te brengen.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio