Nieuwe zangeres van Studio 100 band is 17-jarige Heistse Aalex Vertommen

Nieuwe zangeres van Studio 100 band is 17-jarige Heistse Aalex Vertommen

anthonissen pierre

De 17-jarige Aalex Vertommen is de nieuwe zangeres-frontvrouw van de Studio 100-band

Aalex liep oorspronkelijk vier jaar middelbaar onderwijs in Heist en Berlaar. Toen deed ze mee aan een toelatingsproef voor de afdeling jazz-zang aan de Antwerpse kunsthumaniora.

"Daar vernam ik dat er audities plaatsvonden bij de Studio 100 Band voor een nieuwe zangeres. Mijn klasgenoten Michael en Ralph waren reeds vorig jaar uitgekozen voor de Band", vertelt Aalex.

"In september zond ik een filmpje in, in november mocht ik op auditie. Daarna begon de afvallingsrace, waar een vijftigtal kandidaten aan deelnamen en waar ik uiteindelijk als laatste overbleef. De race was te volgen op Studio 100 tv. Het was bijzonder spannend. Ik was razend zenuwachtig".

Tijdens het Paasverlof moest zij het volledige Studio 100 repertoire instuderen. Nummertjes van Mega Mindy, Kabouter Plop, K3, Samson en Gert. "Mijn persoonlijk lievelingsnummer is "Mega Mobiel" van Mega Mindy.

Zondag 5 juni om 16u treedt de Studio 100 band op tijdens de Putse Feesten op het podium op het kruispunt Mechelbaan-Lierbaan-Leuvensebaan.

FOTO:Aalex Vertommen

pierre anthonissen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners