't Beukenootje heeft nog klanten van de eerste week

't Beukenootje heeft nog klanten van de eerste week

't Beukenootje heeft nog klanten van de eerste week

Print
Brecht - Restaurant 't Beukenootje is in feeststemming. Precies dertig jaar geleden opende het de deuren aan de Beukenlei 42 in Sint-Job.
"We zijn daarmee één van de oudste restaurants van Brecht, en er is heel veel veranderd in die dertig jaar", geven uitbaters Wily Bogaerts en Cecile Claes toe. "Vroeger kon je hier bijvoorbeeld over de hele lengte van de straat parkeren. Dat is geschrapt ten gunste van een brede rijweg, met onverantwoorde snelheden tot gevolg. Gelukkig hebben we zowel voor de deur als aan de overkant een eigen parking." Wat niet veranderd is, zijn de klanten. "We hebben er zelfs nog die al klant zijn van toen we in 1981 de eerste week open waren", lacht Cecile, die al die jaren de zaal gedaan heeft, terwijl Willy in de keuken staat. "Inmiddels zijn die mensen al wat ouder, maar ook hun kinderen en zelfs kleinkinderen komen."

Vreemd genog hebben Willy en Cecile niet zoveel vaste klanten uit de eigen gemeente, maar wel veel uit Schoten, Kalmthout en zelfs Antwerpen. "Dat zijn dikwijls mensen die in Sint-Job een buitenverbljf hebben of gehad hebben. Maar we zijn ook bekend bij Nederlanders die naar het zuiden rijden. We zitten tenslotte op een boogscheut van de afri van de E19. Globaal gezien hebben we alle leeftijden. We hebben zopas nog het hele interieur in modieuze kleuren gestopt, en ook de kaart passen we elke vier maanden aan. Als je niet mee evolueert, ben je verloren. We blijven wel trouw aan onze specialiteiten: vis en witblauw rundsvlees."

't Beukenootje, Beukenlei 42, Sint-Job. Gesloten op maandag, dinsdag en donderdag, van 14 tot en met 22 juni en van 22 tot en met 28 juli. Tel. 03 636 44 12. Voor zijn verjaardag presenteert 't Beukenootje een speciaal menu van 60 euro inclusief wijn. Met de bon van "Uw voordeel" in deze krant is dat slechts 36 euro.

Boris Rousseeuw
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio