Zandhovense chihuahua bekroond

Zandhovense chihuahua bekroond

Zandhovense chihuahua bekroond

Print
Zandhoven -

Viyo Elite beloonde woensdagavond in Antwerpen tien honden die de beste showprestaties haalden afgelopen jaar op hondententoonstellingen in het binnen- en buitenland. De Viyo Top Dog Award, de meest prestigieuze prijs in België voor showhonden, ging naar de Engelse setter Huy of Kyntire van Octave en Diane Lernous-Ceulemans uit Mechelen.


Maar ook Zandhoven viel in de prijzen. Hyacinth of my Pride and Joy, de chihuahua van dierenarts Guy Rigaux uit Zandhoven, is een pockethondje dat perfect in een oksel past. Hyacinth won de eerste prijs in de rasgroep van de kleine showhondjes. De dierenarts bouwde vijf jaar geleden zijn praktijk af ten voordele van de chihuahuafokkerij en behoort nu tot de wereldtop. "Wij hebben bij de start zwaar geïnvesteerd in topbloedlijnen zoals Misty Meadows uit Italië en Dachidas uit Engeland. Daarom zijn we nu succesvol, zowel bij de kortharigen als bij de langharigen. Het is prettig om als beginner al zo goed te presteren."

Het valt ook op hoe schattig en lief zijn kampioen Hyacinth is. "Klopt, ik snap niet waar chihuahua’s die kwalijke reputatie vandaan halen van venijnige bijtertjes. In de topbloedlijnen wordt streng op karakter geselecteerd."

Wat zijn hondjes zo succesvol maakt? "Ze staan mooi vierkant in model, hebben een goede staartpositie en mooi gangwerk." Rigaux wordt vanuit heel de wereld, van China tot de VS, gecontacteerd voor chihuahuapups.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio