Hiddink: "Petje af voor de Rode Duivels"

Hiddink: Petje af voor de Rode Duivels

Hiddink: "Petje af voor de Rode Duivels"

Print
De Turkse bondscoach Guus Hiddink heeft donderdag op een druk bijgewoonde persconferentie in het Koning Boudewijnstadion vooruitgeblikt naar de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen de Rode Duivels.

De Nederlander zei niet bang te zijn van de Belgen, maar heeft wel veel respect voor hen.

"De Belgische ploeg zat de laatste maanden in een overgangsfase", zei de 64-jarige Nederlander. "Ze hebben een team gebouwd met enkele ervaren spelers en jonge talenten en dat is de ideale mix."

"Als je hen nu vergelijkt met het begin van de EK-kwalificatie bijna een jaar geleden, kan je alleen maar zeggen dat ze veel verbeterd zijn. Daar doe ik mijn petje voor af. Ze hebben een grote toekomst voor zich", verduidelijkte de ex-coach van onder andere Rusland, PSV, Zuid-Korea, Real Madrid, Australië en Chelsea.

Lees ook Leekens laat Hazard starten tegen de Turken

Barrages

De Turken hebben met één wedstrijd minder gespeeld één punt minder dan de Belgen, en kunnen mits een zege in Brussel een uitstekende zaak doen in de strijd om plaats twee in groep A, die recht geeft op barragewedstrijden.

"Of ik tevreden ben met één punt? Daar kan ik nu niet op antwoorden, dat hangt echt van het spelverloop af. Het duel tegen de Belgen is niet dé sleutelwedstrijd in deze groep, maar wel een hele belangrijke. Wie hier wint, zet een stap richting tweede plaats."

MEER VOETBALNIEUWS