1,8 miljoen kinderen in lijden onder droogte Hoorn van Afrika

1,8 miljoen kinderen in lijden onder droogte Hoorn van Afrika

1,8 miljoen kinderen in lijden onder droogte Hoorn van Afrika

Print
De aanhoudende droogte in de Hoorn van Afrika, het uiterste oostpunt in het continent waar de Rode Zee uitmondt in de Indische Oceaan, treft vooral kleine kinderen.

Volgens VN-kinderrechtenorganisatie Unicef zijn 1,8 miljoen kinderen onder de vijf jaar in de regio op aanvullende voorzieningen aangewezen.

De regenval in mei bracht slechts een tijdelijke ommekeer met zich mee in de droogtegebieden van Somalië, Djibouti, Noord-Kenia en Zuidoost-Ethiopië. Dat benadrukte regio-directeur van Unicef in zuidoost-Afrika, Elhadj As Sy, donderdag in Nairobi.

"De impact van de klimaatverandering is steeds voelbaarder in de regio en de kinderen lijden daar het meest onder," waarschuwde hij.

Volgens schattingen van de VN hebben 8,8 miljoen mensen in de Oost-Afrikaanse droogtegebieden nood aan water, voedsel en medische hulp. In het zuiden van Somalië en het noorden van Kenia is al een op de vier kinderen acuut ondervoed.

Al maanden wijzen diverse VN-agentschappen, het Rode Kruis en andere hulporganisaties op een dreigende droogteramp. De donaties bleven tot nu toe echter onder de verwachtingen.

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws