Na Li in finale Roland Garros tegen titelverdedigster Schiavone

Print

Na Li in finale Roland Garros tegen titelverdedigster Schiavone

Titelverdedigster Francesca Schiavone (WTA-5) staat opnieuw in de finale van Roland Garros. De Italiaanse versloeg daarvoor de Française Marion Bartoli (WTA-11) met tweemaal 6-3.

Eerder op de dag wist ook de Chinese Na Li (WTA-7) zich te plaatsen voor de finale door de Russin Maria Sharapova (WTA-8) te kloppen met 6-4 en 7-5.

Li (foto boven) liep na een vroege break meteen uit tot 3-0, maar de Chinese moest op haar beurt haar opslag inleveren waardoor Sharapova (foto links) tot 4-3 kon terugkeren.

Bij 5-4 moest de Russin opslaan om in de set te blijven, maar ze kwam 0-40 achter en bezorgde Li setwinst met een ongedwongen fout, haar zestiende al van de set.

Sharapova kon in de tweede set wel haar opslag behouden. Ze verzilverde bovendien meteen een breakpunt, en behield de voorsprong tot 3-4.

De als zesde geplaatste Li gaf echter niet af, kwam met een break terug tot 4-4 en bevestigde tot 5-4. Uiteindelijk haalde ze het met 7-5 in de tweede set en was de kwalificatie voor haar eerste finale in Parijs.

Li, die al vier WTA-titels verzamelde, scoort zo een tweede finale op evenveel grandslams dit seizoen. Op de Australian Open moest ze begin dit jaar de duimen leggen voor Kim Clijsters.

Schiavone-Bartoli

De eerste set verliep gelijk opgaand tot 3-3, maar de drie daaropvolgende games waren allemaal voor Schiavone waardoor de Italiaanse relatief makkelijk de eerste set in haar voordeel besliste: 6-3.

In set twee schoot Bartoli (foto links) dan toch eindelijk uit de startblokken en meteen kon ze een eerste breakpunt verzilveren om tot 0-2 uit te lopen. Schiavone nam het commando daarna meteen over en bracht de stand opnieuw in evenwicht (2-2).

De Italiaanse gaf het daarna niet meer uit handen en besliste ook de tweede set met 6-3 in haar voordeel.

Zo plaatste Schiavone (foto links) zich voor haar tweede opeenvolgende finale in de Franse hoofdstad. Vorig jaar klopte ze in de finale de Australische Samantha Stosur in twee sets (6-4 en 7-6) waarna ze Roland Garros voor de eerste keer op haar erelijst mocht bijschrijven.

De finale wordt op zaterdag gespeeld.

MEEST RECENT