Groenplaats loopt niet storm voor Japan

Groenplaats loopt niet storm voor Japan

Groenplaats loopt niet storm voor Japan

Print
'Music for Japan' lokte woensdag honderden muziekliefhebbers naar de Groenplaats. De grote massa bleef uit, maar de aanwezigen dronken er graag eentje meer voor het goede doel. Naar het einde van de avond toe ging er zelfs een polonaise rond in de binnenstad dankzij het 'Café Flamand', met o.m. Peter Van De Veire en Kris Wauters.

Al jaar en dag is er rond deze tijd van het jaar een benefietconcert voor Amnesty International, maar dit jaar werd gekozen voor 'Music for Japan'. "De ramp in Japan heeft eigenlijk relatief weinig media-aandacht gekregen", aldus organisator Kristof Lasure van vzw Recht tegen Onrecht. "We vonden dat we iets moesten doen."

Lage opkomst

Tom Dice (foto), Bart Peeters, Nicole en Hugo, Buurman... Ze gaven allemaal het beste van zichzelf, kosteloos. De Groenplaats liep echter niet storm voor de concerten. Lasure zoekt de verklaring in het feit dat O.L.H. Hemelvaart erg laat valt dit jaar. "De sfeer was er, de artiesten waren er en het weer was prachtig. Maar de meeste studenten zijn - hopelijk - al aan het blokken, vandaar de lage opkomst."

Aan de concerten lag het in ieder geval niet. Naar het einde toe klom een fan van Bart Peeters zelfs op het podium. Security wilde hem wegleiden, maar Peeters vroeg de man om een dansje te doen waarop een hilarisch tafereel volgde. "Deze dag heeft ook een aardige cent voor Japan opgeleverd", besloot Lasure toen de 'Pastorale' van Nicole en Hugo weerklonk. Opdracht volbracht.

PRo

.

Nu in het nieuws