Eerste steen gelegd voor nieuwe kinderopvang te Hallaar

Eerste steen gelegd voor nieuwe kinderopvang te Hallaar

Eerste steen gelegd voor nieuwe kinderopvang te Hallaar

Print
Heist-op-den-Berg - Woensdag werd langs de L Carréstraat, in de vroegere tuin van de pastorie op gemeentegrond, de eerste steen gelegd van het nieuwbouwproject buitenschoolse kinderopvang te Hallaar.
"De buitenschoolse kinderopvang blijft groeien. Om te voldoen aan de kwaliteitseisen van Kind en Gezin waren wij verplicht om een grotere opvanglocatie te voorzien voor de opvang tijdens de vakantiedagen en de woensdagnamiddagen omdat de huidige locatie, de Schuur aan de Boonmarkt, te klein geworden is voor de kinderopvang", stelt voorzitter Dirk Van Noten (CD&V).
"De opvang van Hallaar is momenteel 15 tot 20 kinderen dagelijks met pieken tot 30 kinderen. De woensdagnamiddagopvang op de Boonmarkt zijn 46 kinderen met pieken tot 73 kinderen. De capaciteit tijdens het groot verloop is zo'n 58. De nieuwbouw heeft een capaciteit van 93 kinderen bij volledige bezetting".
"Het gelijkvloers kan beschouwd worden als "nest" voor de jongste kinderen, de verdieping wordt een soort "boomhout" oor oudere kinderen en prille tieners. Voldoende speelruimte is het opzet met opdeling in leeftijdsgroepen", stelt de voorzitter.
"Woensdag wordt de eerste steen gelegd. Bij de opmaak van de bouwplannen is rekening gehouden met maximale toegankelijkheid en mogelijkheden om het gebouw een andere bestemming te geven.Er is ook een lift die door rolstoelgebruikers kan gebruikt worden", zegt Françis Nauwelaerts, hoofd van de technische dienst.
"Op het gelijkvloers is er een speelruimte van 155m2, toiletten die van binnen en van buiten bereikbaar zijn, dus ook tijdens het spelen in de tuin en een douche. Op de eerste verdieping is er een speelruimte van 181 m2, keuken en toiletten. Op de zolder is er een speelruimte van 40m2 en bureel .
Op elke verdieping is er wc voor minder-validen en een lift." stelt Françis.
De bouwwerken zullen voltooid zijn in juni 2012 en in juli in gebruik genomen.
Het project is aanbesteed voor 841.1110 euro.

FOTO: Eerste steenlegging van nieuwe kinderopvang te Hallaar.

pierre anthonissen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio