Vrouw probeert baby te ontvoeren in Lanaken

De politie van Lanaken zoekt een onbekende onverzorgde vrouw, mogelijk met mentale achterstand, die woensdag 11 mei een baby van zes maanden probeerde te ontvoeren op een parking in Lanaken. De poging tot ontvoering werd pas dinsdag bekendgemaakt.

kscherpenberg

Terwijl de 26-jarige mama een luiertas in de auto plaatste en even niet keek, reed de vrouw met haar kinderwagen weg. "Ze was al zes meter verder. Toen ik de vrouw aan de kant duwde, sloeg ze me in het gezicht en riep ze 'Van mij'," vertelt de jonge moeder uit Bilzen, die anoniem wil blijven.

"De vrouw gilde daarna nog iets in de zin van dat ik nog tijd genoeg heb om andere kinderen te maken. En op het einde zei ze: 'Die krijg ik nog wel'." De mama heeft haar meisje van zes maanden oud in de auto gezet en meteen het portier gesloten. "Vanaf nu doe ik dat altijd. Eerst mijn baby in de auto, pas dan de rest."

Omdat het gevaar bestaat dat de minderbegaafde vrouw opnieuw toeslaat, liet het parket van Tongeren een opsporingsbericht verspreiden van de vrouw.

MaW

MEER OVER Lanaken