Park Kerkwijck is een voorbeeld voor alle Vlaamse gemeenten

Park Kerkwijck is een voorbeeld voor alle Vlaamse gemeenten

Park Kerkwijck is een voorbeeld voor alle Vlaamse gemeenten

Print
Hamme - Met Park Kerkwijck geeft Hamme de aanzet tot een vernieuwd parkbeleid in Vlaanderen. Elke gemeente moet tegen 2020 over een dergelijk park beschikken.

Massale belangstelling zondagnamiddag voor de opening van Park Kerkwijck. Kinderen veroverden de grote speelruimte, gezinnen de picknickweide. Muziekbands zorgden voor sfeer, het prinsessenberenbal en Do Van Ranst voor cultuur, de kampioen boomklimmen voor spektakel.

Eerder onthulde schepen van Milieu Hilde Landtsheer (Open Vld) infoborden aan de toegangen. Zij verwees naar het unieke van het parkbeheer. “Bij het onderhoud worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. De bemesting wordt gecomposteerd in het park.”

Prachtige groene site

Burgemeester Herman Vijt (CD&V) is blij met het eerste park van Hamme. “Veel steden benijden ons omdat wij als middengrote gemeente een parkgebied in het centrum realiseren. Het is een prachtige groene site. Ik hoop dat dit zo blijft. Goed onderhoud en sociale controle zijn nodig om vandalisme te weren.“

Filip Cardoen van het Agentschap Natuur en Bos (AGN) is blij dat de belangstelling van gemeenten voor de leefkwaliteit toeneemt. “Wij starten daarom het nieuwe project Groen in de stad. Innovatie en creativiteit zijn de sleutelwoorden. Die vinden wij in dit park terug.”

Enthousiasme troef bij minister van Cultuur en Milieu Joke Schauvliege (CD&V). “Hamme vervult hier een voorbeeldfunctie. Dit is een van de strafste parken in Vlaanderen. Wij streven ernaar om tegen 2020 in elke gemeente zo’n park te realiseren.”

WO

FOTO: Stefaan Van Hul

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio