Milquet heeft buik vol van persoonlijke aanvallen

CdH-voorzitster Joëlle Milquet is de persoonlijke aanvallen aan het adres van de Franstaligen beu. Dat liet ze maandag verstaan voor aanvang van haar gesprek met formateur Elio Di Rupo. "Meningsverschillen zijn een goede zaak in een democratie, maar persoonlijke aanvallen, dat is iets heel anders", sprak ze.

ibroeksteeg

De cdH-voorzitster kreeg onder meer vragen voorgeschoteld over recente uitspraken van N-VA'er Vic Van Aelst. Die had eerder al uitgehaald naar de Franstaligen en breide daar maandagmorgen een vervolgstuk aan. Op de VRT-radio stelde hij dat de Franstalige partijen een ongelooflijk meerwaardigheidsgevoel hebben en daar zouden de Franstalige politici, "zij die het voor het zeggen hebben", een belangrijke oorzaak voor zijn. "Luister maar hoe Di Rupo, Onkelinx en Milquet onze taal verkrachten. Dat doet mij pijn aan het hart", luidde het.

Beledigend

Milquet nam de naam van Van Aelst of de N-VA niet in de mond. "Als men begint met personen aan te vallen, op de grenzen van het beledigende af, dan is men op een moment aanbeland waar het tijd is af te ronden", aldus de cdH-voorzitster, die steevast in het Frans antwoordde. "Politiek is een ding, maar respect is iets anders. Lees de uitspraken van de voorbije maanden. U zal nog nooit een Franstalige (politicus) zulke adjectieven hebben horen gebruiken".

Milquet noemde de "aanvallen" buitensporig en ongegrond. Ze wil evenwel geen breuk uitlokken. "We gaan voort. Ik ben te zeer gehecht aan deze staat om niet vooruit te gaan".

Lees ook: Di Rupo, Onkelinx en Milquet verkrachten het Nederlands

Beeld: Photonews

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio