"Di Rupo, Onkelinx en Milquet verkrachten het Nederlands"

Vic Van Aelst blijft in de schijnwerpers staan. Vanochtend reageerde hij op Radio 1 op de eis van Waals minister-president Rudy Demotte. Die wil dat De Wever de woorden van Van Aelst - "ik ben wel bereid solidair te zijn met de Turken, maar niet met de Franstaligen" - veroordeelt. "Franstaligen voelen zich verschrikkelijk superieur", aldus Van Aelst.

ghouben

De NV-A'er zei voor alle zekerheid uit eigen naam te spreken en geen partijstandpunt te vertolken. "Als Bart De Wever mijn uitspraken wil veroordelen, dan moet hij dat maar doen. Hij is de leider, ik volg hem". Maar een woord terugnemen van zijn uitspraken, doet Van Aelst niet.

"Wat voor Nederlands spreekt die man?"

"Als Di Rupo nu premier zou worden, wat voor Nederlands spreekt die dan? Wie het voor het zeggen heeft, heeft geen respect. Kijk ook maar hoe Di Rupo, Milquet en Onkelinkx het Nederlands verkrachten", aldus Van Aelst.

De advocaat, die ondermeer Els Clottemans verdedigde, spreekt uit ervaring als bewoner van de Brusselse rand. Volgens hem voeren de Franstaligen in en rond Brussel een doelbewuste verfransingspolitiek en treden ze doelbewust de taalwetgeving met de voeten.

Van Aelst zegt zelf "gefrustreerd, verbitterd en vermoeid" te zijn. "Ik woon al 20 jaar in Brussel, in de rand, en was al 34 jaar aan de slag als advocaat in Brussel. Ik heb misschien geen zicht op het politieke gebeuren, maar ik heb wel zicht op mijn eigen leven".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER