"Ik had nog wel een pannenkoek kunnen binnenspelen"

De pannenkoekenwedstrijd van tuinterras De Koi heeft een nieuwe Berlaarse kampioen opgeleverd. Metser Patrick Verstraelen (46) at er twaalf op.

Bert Provoost

Bij tuinterras De Koi langs de Itegembaar in Berlaar liep er onlangs een opmerkelijke wedstrijd. De discipline bestond uit zoveel mogelijk pannenkoeken binnenspelen. Als extra moeilijkheidsgraad was er de grootte van de zoete lekkernij. "Het waren inderdaad heel grote, dikke, zware pannenkoeken. Meer een maaltijd dan een snack", blikt Berlaarnaar Patrick Verstraelen terug.

Gespreid over enkele dagen konden alle kandidaten proberen om zoveel mogelijk te eten. De metser hield het het beste vol en speelde er twaalf binnen op een klein uurtje tijd. "Ik ben van nature nogal een grote eter. Als je hard in de buitenlucht werkt, moet je ook goed eten. Ik had mij niet speciaal voorbereid. Ik ben gewoon 's avonds gaan eten met elf vrienden. Allemaal hebben we ons op de pannenkoeken gestort. De meesten stopten al naar een paar. Eén iemand geraakte aan acht. Ik had dan nog een beetje honger en ben doorgegaan."

De laatste exemplaren werden met siroop opgegeten. "Dat schuift beter dan suiker. Twee Cola Lights hebben er voor gezorgd dat mijn keel niet droog werd. De leuke sfeer aan tafel had als gevolg dat je geen tijd had om aan je volle maag te denken. Of ik ziek ben geweest? Nee hoor. Ik had er misschien nog wel eentje kunnen binnenspelen. Thuis eet ik ook tot het pannenkoekendeeg op is. Als je het gewoon bent, lukt het wel. De dag erna ben ik gewoon gaan werken. 's Avonds heb ik voor televisie wel niks meer gegeten. Ik was echt wel voldaan", lacht Patrick.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio