Maingain hekelt "Far West-justitie" van Vlaams Belang

Maingain hekelt Far West-justitie van Vlaams Belang

Maingain hekelt "Far West-justitie" van Vlaams Belang

Print
FDF-voorzitter Olivier Maingain laat momenteel onderzoeken of het zinvol is een klacht in te dienen tegen het Vlaams Belang, vanwege de folder die de partij heeft verspreidt in de negentien Brusselse gemeenten. In de folder staat een karikatuur van Maingain als nazileider.

De FDF-burgemeesters zullen de kwestie ook aansnijden op de Conferentie van burgemeesters, verduidelijkte Maingain voorts in de wandelgangen van het parlement. Ze willen via de conferentie aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) vragen om een procedure te starten tegen het Vlaams Belang.

Vlaams Belang verspreidt deze week een folder met daarin een enquête over veiligheid. Wie de vragenlijst ingevuld terugstuurt, krijg in ruil een mini-zakmes. De publicatie zelf gaat in op de onveiligheid in Brussel en linkt die meermaals aan de migratie.

Haat en geweld

"Het gaat om aanzetten tot haat en geweld", oordeelt de FDF-voorzitter, die benadrukt dat het Vlaams Belang ook uitnodigt tot het gebruik van "iets wat net zo goed een wapen is". "Dat is Far West-justitie."

Foto Photonews

Nu in het nieuws