Burgemeester trekt lessen uit vuurwerkbrandje

Print
Kasterlee - Fons Brosius (Open Vld) stelde op de gemeenteraad vragen over een brand in Bobbejaanland. Tijdens de opening van een nieuwe attractie zorgde vuurwerk voor vlammen in de bosrijke omgeving van het pretpark.

Het oppositielid stelde zich vooral de vraag hoe het kon dat het pretpark een vergunning kreeg voor het afsteken van vuurwerk, nadat door de aanhoudende droogte fase rood was afgekondigd.

Burgemeester Ward Kennes (CD&V) gaf uitleg. “De vergunning voor het vuurwerk is afgeleverd op 14 april in samenspraak met de politie en de brandweer, nadat de aanvraag eind maart werd ingediend. Het vuurwerk zou plaatsvinden op een afgesloten domein en werd afgestoken door een professionele firma. Dat gebeurde boven het water, een brandwacht was aanwezig. Ik heb het advies van brandweer en politie opgevolgd en de vergunning toegekend. “Ik heb intussen een gesprek gehad met alle partijen en iedereen heeft hieruit wel lessen getrokken. ”

Zowat alle oppositiepartijen vroegen dat de burgemeester voortaan een vuurwerkvergunning zou intrekken bij fase rood, maar zo ver wilde Kennes niet gaan.

EDLE
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio