Brandveilige jeugdlokalen prioritair

Brandveilige jeugdlokalen prioritair

Brandveilige jeugdlokalen prioritair

Print
Temse - Brandveilige jeugdlokalen worden een prioriteit in het jeugdbeleid in Temse. Op die manier wil de gemeente de veiligheid van de jeugdlokalen, die in het verleden verre van optimaal was, verhogen.

“We blijven hameren op veilige, maar ook nette jeugdlokalen. Ze zijn immers het visitekaartje voor de jeugdbewegingen”, benadrukt schepen van Jeuginfrastructuur Hugo Maes (CD&V). Alle Temsese jeugdbwegingen kregen intussen al inspectie over de vloer om de brandveiligheid van de lokalen te controleren.

“Momenteel wordt nog gewerkt aan het verslag, dat zal bezorgd worden aan de hoofdleiding van iedere jeugdbeweging. In het najaar start de tweede inspectieronde. Dan worden er ook emblemen uitgereikt om aan de lokalen te hangen.”

Infodag rond brandveiligheid

De jongelui hebben er intussen ook een infodag rond brandveiligheid opzitten. Bob De Ryck, luitenant bij de Temsese brandweer, gaf eerst uitgebreid uitleg over de algemene facetten van brand en brandpreventie. In de namiddag deelnemende jongelui de theorie moesten de deelnemende jongelui de theorie in de praktijk omzetten. Een brandende gasfles, ontsnappen uit een lokaal vol rook, een brandende frietpot: het waren noodsituaties waarvoor de jongelui een oplossing moesten zoeken.

De dag eindigde met het blussen van een kampvuur op het SpeGT-plein.

GUVV
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio