Sturm Graz mogelijke tegenstander KRC Genk, Standard reekshoofd

Woensdagavond werden nog enkele kampioenenfeestjes gevierd in Europa. In Zwitserland pakte Bazel de titel, in Servië werd Partizan Belgrado nu ook mathematisch zeker van de titel en in Oostenrijk haalde Sturm Graz het na een millimeterspurt met Austria Wien en Salzburg. Dat betekent dat KRC Genk op 15 juli als niet-reekshoofd een van de tien volgende ploegen treft in de derde voorronde van de Champions League: Glasgow Rangers, FC Kopenhagen, BATE Borisov, Maccabi Haifa, Rosenborg, Dinamo Zagreb, Partizan Belgrado, Apoel Nicosia, Wisla Krakow en Sturm Graz.

kscherpenberg

Voor acht van deze tien bovenstaande clubs schuilt er nog wel een addertje onder het gras. Op Glasgow Rangers en FC Kopenhagen na, starten al deze ploegen al in de tweede voorronde. Worden zij door een van de kleintjes van Europa gewipt, dan neemt dat 'kleintje' hun plaats (als reekshoofd) in bij de loting, die al plaatsvindt tussen de heen- en terugmatch van de tweede voorronde in.

Overleeft Genk de derde voorronde dan treft het in de vierde en laatste voorronde opnieuw een van bovenstaande gekwalificeerde reekshoofden.

Bayern München?

Standard is op 15 juli reekshoofd bij de loting van de derde voorronde van de Champions League. De Rouches kennen sinds gisteravond hun vijf mogelijke tegenstrevers. Dat zijn: FC Zurich (Zwitserland), OB Odense (Denemarken), FC Timisoara (Roemenië), Trabzonspor (Turkije) of Rubin Kazan (Rusland).

Haalt Standard de vierde en laatste voorronde, dan wacht daar wel één van de volgende kleppers: Bayern München, Arsenal, Benfica, Villarreal en Lyon of Dinamo Kiev.

MG

Meer voetbalnieuws