Bewoners Leuvensesteenweg protesteren tegen Fietspuzzel

Zeventig bewoners van de wijk Leuvensesteenweg hebben zaterdag actie gevoerd tegen de Fietspuzzel die er tegen 2015 komt. Ze vrezen dat ze geïsoleerd raken van het centrum.

Christof Willockx

"De Fietspuzzel is slecht nieuws voor de tienduizend bewoners van de Leuvensesteenweg, Muizen en de Arsenaalwijk die te voet of met de fiets naar het centrum willen", zegt actievoerder Katleen Craenen. "Ze zullen 150 meter moeten omlopen of omrijden ten opzichte van de huidige situatie. Bovendien is er een helling. Jonge ouders met buggy's, rolstoelpatiënten en senioren die moeilijk te been zijn zullen daar last mee hebben. De Fietspuzzel heeft ook scherpe bochten.

Door al deze hindernissen raken we geïsoleerd van het centrum."

Als de stad een tunnel voor auto's laat aanleggen, moet de Fietsbrug er niet komen. Maar projectcoördinator Mechelen in Beweging ziet dat niet zitten. "Een tunnel voor auto's is aan de Leuvensesteenweg technisch gezien niet mogelijk, omdat de Leuvensesteenweg lager ligt dan het straatniveau. Als we een tunnel aanleggen, moeten de auto's een helling van 12 % beklimmen om in het centrum te geraken. Dat is niet realistisch, zeker niet voor vrachtwagens. De Fietspuzzel is dus de beste oplossing. Hij heeft hellingen van maximaal 5 % die worden afgewisseld met vlakke stukken. Als er sneeuw ligt, transporteren we via buizen restwarmte van het station naar de Fietspuzzel."

CWil
Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio