Amerikaanse overheid licht burgers voor over zombie-invasie

Morgen zou de wereld ophouden te bestaan volgens sommigen, maar het kan ook dat zombies onze planeet komen bestormen, ook al is dat niet voorspeld. De Amerikaanse overheid neemt echter het zekere voor het onzeker en twitterde aan haar bevolking hoe ze aan een eventuele zombie-invasie kan ontsnappen.

ibroeksteeg

Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) tipte de Amerikanen onder het kopje 'Preparedness 101: Zombie Apocalyps' het volgende:

"Plan op voorhand je vluchtroute. Als zombies honger hebben, weten ze van geen ophouden tot ze eten vinden. Dat betekent dat je snel moet vluchten! Plan waar je naar toe wil via verscheidene routes zodat je tijd wint en de vleeseters te slim afbent! Dit is ook nuttig bij natuurrampen, wanneer je snel een schuilplaats nodig hebt."

Een slim trucje dus van het CDC, want het berichtje licht alle mensen die het aanklikken in over wat ze moeten doen in noodgevallen. Een woordvoerder van het CDC vertelde aan het Wall Street Journal dat iemand ontdekt had dat het woordje 'zombie' op twitter veel aandacht trok en het centrum speelde daar vervolgens handig op in door bovenstaand berichtje te plaaatsen.

Helaas ligt de link inmiddels plat, waarschijnlijk door te veel internetverkeer.

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER