Legendarisch bluescafé Crossroads moet sluiten

Print
Legendarisch bluescafé Crossroads moet sluiten

Legendarisch bluescafé Crossroads moet sluiten

Antwerpen - Crossroads, het legendarische bluescafé aan de Mechelsesteenweg, moet verdwijnen. Daarmee komt een einde aan een belangrijk hoofdstuk Antwerpse muziekgeschiedenis.

Achttien jaar geleden begonnen Jan Van der Stappen en Suzy Geraerts met Crossroads, een café met poolruimte en een concertzaaltje. In de loop der jaren groeide ’de Cross’ aan de Mechelsesteenweg uit tot een vermaard bluescafé, dat door een uitgekiende muzikale keuze en de authentieke aankleding liefhebbers van het genre lokte uit alle windstreken.

De voorbije jaren trok Crossroads ook veel volk aan uit het scholieren- en studentenmilieu. Maar dé aantrekkingskracht waren de honderden bluesbands die er in die 18 jaar de revue passeerden. Vanuit heel Europa, en vaak ook vanuit de Verenigde Staten.

Meer standing

Het café moet de deuren nu sluiten omdat de vorige eigenaar gestorven is en zijn erfgenamen het gebouw willen renoveren en er iets meer 'standing' in onderbrengen. Uitbaters Jan en Suzy stapten in maart voor de eerste keer naar de rechtbank maar konden toen hun gelijk niet halen.

Het nakende vertrek zal in het blueswereldje inslaan als een bom.

R.L. Burnside, Snooky Pryor, Johnny Sansone, Alvin Youngblood Hart, alle subtoppers en betaalbare toppers uit het genre stonden er op het podium. Naast uiteraard het beste wat de Belgische bluesscene te bieden heeft: The Electric Kings, Last Call, Elmore D...

Jan en Suzy zijn al een paar weken op zoek naar een nieuwe locatie, maar dat wil voorlopig niet echt lukken. Het moet opnieuw een groot pand zijn, waar plaats is voor pooltafels.

WIM DAENINCK
GEERT D’HULSTER

www.crossroadscafe.be

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio