Ontmoetingshuis Moazart opent al deze week

Print
Lokeren - Officieel opent het ontmoetingshuis De Moazoart pas in november, maar in de praktijk is dat al deze week. Samen ontbijten en koken zijn enkele van de activiteiten.

Op vrijdagvoormiddag kunnen bezoekers met vragen en noden er terecht, net zoals op dinsdagnamiddag. Dat kunnen vragen over administratieve, financiële tot relationele zaken zijn.

“De dienstverlening is neutraal en bereikbaar voor elke Lokeraar”, beklemtoont initiatiefnemer Bert Reniers. Andere activiteiten zijn een ontbijt op woensdagvoormiddag voor één euro. Aansluitend volgt nog een activiteit zoals koken of vorming. Reniers hoopt dat daar voorstellen ontstaan voor het lokaal sociaal beleid.

Op donderdagnamiddag is er een spreekuur waar ouders met opvoedingsvragen terecht kunnen en ook het dichten van de digitale kloof is een opdracht die De Moazoart zichzelf oplegt. Moazoart is het Lokers dialect voor meikever, maar staat ook symbool voor verbondenheid tussen ouders en kind. Het gaat om een samenwerking tussen CAW Waasland, Welzijnsschakel, Horizon en Samenlievingsopbouw Waasland.

Marleen Temmerman en Miet Smet hebben het meterschap aanvaard. Het ontmoetingshuis waar de activiteiten plaatsvinden staat in de Krekelstraat 9.

DVR

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio