Bruno Stevenheydens nu ook officieel lid van N-VA

Print
Beveren-Waas - Ex Vlaams Belanger Bruno Stevenheydens kreeg woensdagavond zijn lidkaart van N-VA. Na het Bevers bestuur zette ook N-VA Waasland het licht op groen.

Ancien Ghisleen Van Vossel overhandigde Stevenheydens woensdagavond in CC Ter Vesten officieel een lidkaart. Stevenheydens stapte verleden jaar uit het Vlaams Belang. Sindsdien zetelde hij als onafhankelijke.

“Ik nam een rustperiode van een jaar. Die was welkom. Maar als overtuigd Vlaams-nationalist liet de politiek me niet los. Ik ben door N-VA nationaal aangesproken om de partij in Beveren te komen versterken. Ik besef dat ik vroeger in de oppositie zat en nu deel uitmaak van de beleidsmeerderheid. Maar ik zie het zitten.”

“Met zijn politieke ervaring, gedrevenheid en dossierkennis betekent hij een versterking van onze partij”, oordeelt de Beverse voorzitter Jens De Wael. De vraag die iedereen zich stelt: trekt N-VA alleen naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 of blijft de partij in een kartel met CD&V? “Op vraag van onze nationale leiding beslissen we daarover pas in september. We respecteren in elk geval onze overeenkomst met CD&V het resterende anderhalf jaar van deze bestuursperiode”, belooft gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger Ingeborg Demeulemeerster.

Extreem

“Het is niet omdat iemand van partij verandert dat hij daarom zijn extreme standpunten laat varen”, reageert burgemeester Marc Van de Vijver van kartelpartner CD&V.

“Veel mensen binnen CD&V hebben het er moeilijk mee. Als hij achter ons huidige bestuursakkoord staat, zal hij toch op een aantal punten een bocht van 180 graden moeten maken. Het ergste dat kan gebeuren, is dat we nu in de aanloop naar die verkiezingen in een politiek vacuüm terechtkomen.”

KODE

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio