Twee jaar cel voor messteken tijdens caféruzie in Antwerpen

De Antwerpse strafrechter heeft Younes R. donderdag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar effectief en een boete van 1.100 euro met uitstel. Hij had een man neergestoken na een uit de hand gelopen ruzie op café. De beklaagde werd aanvankelijk vervolgd voor poging tot doodslag, maar de rechtbank vond de intentie tot doden niet bewezen en hield het bij opzettelijke slagen.

jrosquin

Younes R. en het slachtoffer hadden het op 28 oktober 2010 met elkaar aan de stok gekregen op café. Volgens het slachtoffer had de beklaagde een pakje drugs voor hem op de toog gelegd. Hij was daar niet van gediend en had Younes R. een klap in het gezicht gegeven. Ze kregen ruzie waarop het slachtoffer naar een ander café was gegaan in de Antwerpse Diepestraat.

Toen Younes R. daar even later ook binnenstapte, mondde hun ruzie al snel uit in een vechtpartij. De beklaagde trok een mes en stak het slachtoffer vijf keer in de rug en drie keer in het bovenbeen. Younes R. sloeg daarna op de vlucht. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde zijn verwondingen. Hij is wel voor 5 procent blijvend arbeidsongeschikt.

De beklaagde werd kort na de feiten opgepakt. Hij verklaarde dat hij het slachtoffer niet wilde doden. De rechtbank volgde hem daarin, maar vond niet dat er sprake was van wettige zelfverdediging of uitlokking.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio