Trucker loopt beenbreuk op na crash op E19

Trucker loopt beenbreuk op na crash op E19

Trucker loopt beenbreuk op na crash op E19

Print
Duffel - Vrachtwagenbestuurder Peter Van Dessel (34) uit Duffel overleefde dinsdag op miraculeuze wijze een zwaar ongeval op de E19 in Zemst.

Het was het eerste zware ongeval dat Peter ooit meemaakte in de dertien jaar dat hij vrachtwagenchauffeur is. “Van het ongeval herinner ik me niets. Ik ben een tijd bewusteloos geweest. Ik ben wakker geworden in een volledig verhakkelde cabine. Ik hoorde de ziekenwagens en de brandweer aankomen. Dan heeft het een uur geduurd vooraleer ze me konden bevrijden. Ik kon me niet zelf bewegen. Elke minuut leek wel een uur te duren. Ik wilde zo snel mogelijk weg uit het wrak. Het was verschrikkelijk”, vertelt Peter Van Dessel vanuit zijn ziekenbed.

De trucker zag op de E19 richting Brussel plots dat er een vrachtwagen stilstond voor hem. Hij probeerde de oplegger nog langs rechts te ontwijken, maar dat lukte niet meer. De cabine werd langs de bestuurderskant meters ingedrukt. Peter kwam in zijn eigen laadruimte terecht. “Gelukkig zat die niet vol. Anders had ik het niet kunnen navertellen”, beseft hij.

Woensdag moest Peter voor de zekerheid nog op de de intensieve afdeling doorbrengen, maar later op de dag mocht hij al naar een normale kamer verhuizen. Aan de klap heeft hij niet meer dan een beenbreuk, wat snijwonden en last aan zijn longen en ribben overgehouden. “Alles valt heel goed mee”, besluit hij.

BEPR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio