Na vier dagen al 250 aanvragen voor Velo-jaarkaarten

De verkoop van jaarkaarten voor de Velo, de nieuwe stadsfietsen die op verschillende punten op te halen zijn, loopt als een trein. In vier dagen tijd werden er al 250 inschrijvingen geregistreerd.

jrosquin

Op zondagmiddag 15 mei startte de verkoop van de Velo-jaarkaarten. Sinds deze week kunnen geïnteresseerden met alle vragen over de stadsfietsen én voor inschrijvingen ook terecht bij de Velo-balie in het Antwerpse Centraal Station.

De online-inschrijvingen voor een Velo-jaarkaart gingen door enkele laatste technische storingen bijna twee dagen later dan gepland van start, maar inmiddels verloopt de registratie vlot en zijn de eerste kaarten onderweg naar hun eigenaars.

Jaarkaart aanvragen

De jaarkaarten zijn te bestellen via www.velo-antwerpen.be of via de Velo-klantendienst. De kaart kost 29 euro bij aankoop vóór 30 juni; vanaf 1 juli is dat 35 euro. Wie op 9 juni graag meteen op de Velo wil stappen schrijft zich best zo snel mogelijk in. De elektronische jaarkaart valt pas in de bus na vier tot tien werkdagen na registratie.

Dag- en weekpassen (3 en 7 euro) zijn verkrijgbaar vanaf de start op 9 juni. Deze passen zijn ook te bestellen via de website of de klantendienst én via een wap-applicatie op gsm’s (wap.velo-antwerpen.be).

Bouw Velo-stations op schema

De aanleg van de Velo-stations verloopt ondertussen volgens plan. Als alles volgens de planning blijft verlopen, staan er vanaf 9 juni 24 uur op 24 duizend stadsfietsen klaar, verspreid over deze 85 Velo-stations in het gebied tussen de Singel en de Schelde. Het overzicht van alle locaties is te vinden op www.velo-antwerpen.be.

Vanaf 9 juni zal op de website in real time zichtbaar zijn over hoeveel fietsen of lockers (de lege plaatsen om fietsen terug te zetten) de stations op dat moment beschikken.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio