Sporthal gaat tegen de grond voor renovatie

De gemeentelijke sporthal Weyninckhoven wordt begin juni gesloopt. Eind januari volgend jaar kan in een volledig gerenoveerde sporthal een brede waaier van sporten worden beoefend.

Barsten in de vloeren van de gangen, afgebladderde muren, verouderd sanitair, oneffenheden in de sportvloer en een centrale verwarming die het soms laat afweten. Niemand zal beweren dat een grondige renovatie van de gemeentelijke sporthal, die meer dan dertig jaar oud is, niet hoognodig is. Op maandag 6 juni wordt begonnen met de sloop. Zowat het gehele gebouw wordt met de grond gelijk gemaakt. Alleen de fundamenten, de achtergevel en de houten dakconstructie blijven gespaard.

"Op het gelijkvloers komen zes nieuwe kleedkamers, vier die rechtstreeks uitgeven op de grote zaal en twee die uitgeven op de judozaal", vertelt sportfunctionaris Elke Van Camp. "Er wordt ook een nieuw sanitair blok geïnstalleerd en de judozaal wordt vernieuwd. Op de eerste verdieping komt een nieuwe polyvalente zaal, een vergaderzaal, een extra berging en twee kleedkamers. Via een lift zal je voortaan vanuit de inkomhal naar het cafetaria kunnen. Op het dak worden zonnepanelen gezet."

Tot nu werd de sporthal haast uitsluitend gebruikt door zaalvoetballers. "We wilden meer diversiteit in ons sportaanbod brengen", aldus Elke Van Camp. "De zaalvoetballers van de Hovese Liga blijven hier natuurlijk, maar in we willen ook de mogelijkheid bieden om hier badminton, basket en volleybal te spelen. Dat kan in de vernieuwde grote zaal. In de polyvalente zaal zal de Hovese dansschool Arlekino terecht kunnen. En je zal hier ook kunnen komen turnen."

Tijdens de werkzaamheden verhuizen de vaste gebruikers van de sporthal naar de sporthal van Regina Pacis. Tegen het einde van januari volgend jaar moet de nieuwe sporthal Weyninckhoven af zijn. De buitenkleedkamers blijven beschikbaar en de cafetaria blijft open tijdens de zomermaanden.

LUDWIG VAN GELDER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio