Onkelinx: "Di Rupo moet zijn tijd nemen"

Onkelinx: Di Rupo moet zijn tijd nemen

Onkelinx: "Di Rupo moet zijn tijd nemen"

Print
"Di Rupo moet zijn tijd nemen - chi va piano va sano (wie traag gaat, gaat gezond) - om een document op te stellen dat een grote staatshervoming, gezonde overheidsfinanciën en een wervend project inhoudt. Hij moet van nabij het zeer goede en omvangrijke werk van voormalig koninklijk bemiddelaar Wouter Beke analyseren." Dat zegt Laurette Onkelinx. Volgens de PS-vicepremier moet formateur Elio Di Rupo in alle sereniteit kunnen werken en moet hij onverschillig blijven voor uitgeoefende druk.

"Het paard achter de wagen spannen", luidt het, gevraagd naar N-VA-topman Bart De Wevers vraag dat de formateur zich kandidaat-premier stelt. "Nog nooit werd zo gewerkt", dixit de socialiste.

Onkelinx zegt de aanwezigheid van sp.a in de toekomstige meerderheid te wensen. "Sp.a is een natuurlijke bondgenoot en hen niet opnemen zou onrechtvaardig zijn ten opzichte van het werk van Johan Vande Lanotte." Ze zegt te willen werken rond het concept van een nationale unie met iedereen die wenst mee te werken.

Over 'plan B' weigert de politica zich uit te spreken, maar ze achtte dat het uur van de waarheid aangebroken is en dat indien geen enkele partner zich wil engageren, er moet gedacht worden aan andere zaken.

Onkelinx weigert een parlementair debat over amnestie, maar er kan gesproken worden over wat gebeurd is tijdens de oorlog opdat dergelijke misdaden zich niet meer voordoen.

Nu in het nieuws