Westerlo overweegt 'beste Europees ticket' aan Club af te staan

Westerlo overweegt 'beste Europees ticket' aan Club af te staan

Westerlo overweegt 'beste Europees ticket' aan Club af te staan

Print
Westerlo heeft geen zin in de barragewedstrijden volgende week. Om de mogelijke dubbele confrontratie met Club Brugge te vermijden, overweegt Westerlo zelfs om het betere Europees ticket sowieso af te staan aan de West-Vlamingen.

De barragewedstrijden komen er alleen als Westerlo de bekerfinale zaterdag verliest. Normaliter moet het dan op 25 en 29 mei barragewedstrijden spelen tegen Club Brugge. Beiden ploegen zijn weliswaar al zeker van een Europees ticket.

Maar de winnaar van de barrage moet slechts twee voorrondes in de Europa League spelen en begint op 28 juli aan zijn Europese campagne.

Terwijl de verliezer al op 14 juli aan de bak moet en drie voorrondes moet spelen. Om de barrages te vermijden overweegt Westerlo desnoods om sowieso vrede te nemen met het 'slechtste' Europese ticket.

"De barrages zijn er gewoon te veel aan. Zowel voor de spelers als de supporters", zegt Herman Wijnants. "Misschien is het ook geen nadeel om heel vroeg Europa in te stappen. Beter zo dan enkele dagen voor de competitiestart (30 juli, red) plots Europees te moeten spelen. Al willen we wel zeker zijn dat dit mag van de UEFA."

Samen met de voetbalbond en Club Brugge wil Westerlo de volgende dagen bekijken of een en ander mogelijk is. Als Westerlo de beker wint, stelt het probleem zich niet. Dan stapt Westerlo sowieso pas in augustus Europa in en moet het maar één voorronde spelen.

WVO

Foto Photonews

Meer voetbalnieuws