Kardinaal Danneels stuurt kat naar boekvoorstelling

Kardinaal Danneels stuurt kat naar boekvoorstelling

Kardinaal Danneels stuurt kat naar boekvoorstelling

Print
Kardinaal Danneels (foto) en aartsbisschop Léonard zouden dinsdag samen een boekpresentatie bijwonen, maar Danneels belde af.

Professor Tom Zwaenepoel stelde zijn nieuw boek 'Kleine encyclopedie van het Vaticaan' (uitgeverij Lannoo) voor in de Sint-Andriesabdij van Zevenkerken.

De rij genodigden die de presentatie zou bijwonen was indrukwekkend: Giancinto Berloco, de apostolisch nuntius in België, aartsbisschop Léonard, de Brugse bisschop Jozef De Kesel, vicepremier Vanackere, staatssecretaris Schouppe én kardinaal Godfried Danneels. Het was de eerste keer sinds het uitbreken van de affaire Vangheluwe dat Danneels in het openbaar een persvoorstelling zou bijwonen, en ook een tijd geleden dat hij zij-aan-zij met Léonard zat. Maar hij belde in extremis af. "Zijn antwoord was 'wegens onvoorziene omstandigheden'. Meer uitleg kreeg ik niet", zegt Zwaenepoel.

Aartsbisschop Léonard toonde zich de meest bevlogen en humoristische spreker van de avond. "Het is al de tweede keer dat ik een boek van Zwaenepoel voorstel, binnenkort moet ik een abonnement gaan vragen", begon hij zijn speech.

KMa

Beeld: PhotoNews

.

Nu in het nieuws