Antwerpen-Noord kandidaat voor Afvalrace van Peeters & Pichal

Antwerpen-Noord kandidaat voor Afvalrace van Peeters & Pichal

Antwerpen-Noord kandidaat voor Afvalrace van Peeters & Pichal

Antwerpen - Het Radio1-programma Peeters & Pichal zoekt de vuilste plek in Vlaanderen voor de Afvalrace. Veerle Crick stelt Antwerpen-Noord kandidaat. Zij beheert de Facebook ‘Wij willen propere straten in 2060’.

Met de Afvalrace binden Radio 1-presentatoren Annemie Peeters en Sven Pichal de strijd aan met het zwerfvuil in Vlaanderen. De programmamakers zoeken één vuile plek die symbool staat voor alle soortgelijke plaatsen in Vlaanderen. De luisteraars mogen zelf suggesties doen.

“De mensen mogen straten, pleinen, plantsoenen of parken inzenden”, zegt Sven Pichal. “In elke provincie wordt een plek genomineerd. Uiteindelijk zal de vuilste plek worden gekozen en die wordt door ons dan proper gemaakt. De poetsactie zal live te volgen zijn op de radio. We willen de luisteraars vooral sensibiliseren rond zwerfvuil. Het heeft weinig zin van de straat te poetsen als de volgende dag weer zwerfvuil ligt.”

Facebook


Antwerpen-Noordbewoonster Veerle Crick begon op Facebook met de oproep ‘Wij willen propere straten in 2060’. Daarop toont zij geregekd beelden van vuilnishopen in de straten van de wijk. Veerle heeft haar buurt nu voorgedragen voor de grote schoonmaak van Peeters & Pichal.

“Ik woon zelf in de Offerandestraat”, zegt Veerle. “Ik erger mij dagelijks aan het afval. Offerandestraat, Diepestraat, Lange Beeldekensstraat en Winkelhaakstraat liggen elke ochtend vol met zwerfvuil. ’s Morgens komen de vegers van de stad Antwerpen alles poetsen, De straten liggen er dan proper bij. Alleen komt er elke nacht weer zwerfvuil bij. Het probleem is de mentaliteit van de bewoners.”

Veerle beseft dat met de kandidatuur Antwerpen-Noord weer negatief in beeld komt. “Sommige buurtbewoners zijn niet gediend met mijn initiatief”, zegt Veerle. “Ik besef dat er inspanningen worden geleverd door de stad, maar het blijft echt wel verschrikkelijk.”

In de stad Antwerpen werd vorig jaar 6.882 ton sluikstort opgehaald. Dat is 827 ton minder dan in 2009. Antwerpen-Noord blijft een probleemwijk.

SVW

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio