“We openen met Baré de eerste loungebar in onze regio”

De uitbaters van café Machuit openden donderdag hun nieuwste zaak Baré, een bar met een loungy karakter, in het vroegere pand van de Spaans getinte bar Mi Casa Tu Casa.

Het interieur van het pand tegenover de kerk, vlak naast taverne De Oude Kroon, heeft met de opening van Baré een grondige facelift gekregen. “We hebben op twee weken tijd alles uitgebroken en heringericht, enkel de keuken is nog in tact gebleven”, vertelt uitbater Frank Janssen. “Alles steekt nu in een meer trendy kleedje, we hebben er de eerste loungebar in deze regio van gemaakt.” Toch willen de zaakvoerders de traditie van hun voorganger Mi Casa Tu Casa, een bar met uitsluitend Spaanse producten, niet zomaar overboord gooien.

“Er blijven wel tapas geserveerd worden, we halen er zelfs tijdelijk een Spaanse vrouw voor naar hier om ons de geheimen van typisch Spaanse gerechten aan te leren”, weet mede-uitbater Nico Maes. “Onze vaste kok zal daarna instaan voor verse snacks en we houden een maandelijkse thema-avond, al kan je hier natuurlijk ook gewoon een pintje of zelfs cocktails komen drinken.” De nieuwe zaak pint zich niet vast op een doelgroep, laat zich geen eetgelegenheid noemen en wil zich onderscheiden van typische volkscafés. “Iedereen is hier welkom”, bevestigt Janssen. “Zowel het oudere publiek als jeugd, waarvoor ongetwijfeld ook weleens een feestje met deejays zal plaatsvinden.”

Met deze nieuwe bar is Frank Janssen niet aan zijn proefstuk toe. Honderd meter verder runt hij café Machuit en hij was ook zaakvoerder van tennisclubzaal Borgerweert.

“Het contract van Borgerweert is opgezegd en terwijl we op zoek gingen naar een alternatief viel ons oog op het over te nemen ‘Mi Casa’. De huurprijs van het pand valt goed mee en we hebben daarbij nog een rustig en zonnig terras”, verklaart Janssen. “De naamgeving voor Baré is ontstaan tussen pot en pint”, geeft hij toe. “We vonden dat die het woord ‘bar’ moest bevattenen en even later kwamen we op de naam ‘Baré’.”

Info: Bar Baré, Michel Vergauwenstraat 2.

Openingsreceptie op donderdag 19 en vrijdag 20 mei van 20u tot 22u.

Openingsuren van dinsdag t.e.m. zondag: 11u30 tot …. ’s Maandags gesloten.

Dietrich Martens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio