Els Clottemans heeft nog niets beslist over procedure bij Europees Hof

De voor de parachutemoord veroordeelde Els Clottemans heeft nog niets beslist over eventuele stappen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Dat maakte haar advocaat Katrien Van der Straeten vrijdag bekend.

ibroeksteeg

Zij en advocaat Vic Van Aelst bezochten Els Clottemans donderdag in de gevangenis in Gent. Clottemans is in oktober vorig jaar tot 30 jaar cel veroordeeld voor de moord op parachutiste Els Van Doren uit Ranst, die in november 2006 door een gesaboteerde valscherm te pletter stortte in Opglabbeek.

Financiën

Clottemans ging in cassatie tegen het arrest van het Tongerse assisenhof, maar haar cassatieverzoek werd begin deze maand afgewezen. Het enige wat haar nog rest is een procedure opstarten bij het Europees hof. "Tijdens ons gesprek in de gevangenis leek Els zeer moedeloos. Ze was constant aan het huilen," aldus Van der Straeten, die er nog aan toevoegde dat het niet evident is voor Clottemans om zo'n procedure te beginnen, want financieel moet het ook mogelijk zijn.

Clottemans heeft maar een korte tijd als leerkracht haar kost kunnen verdienen. Ze heeft zes maanden de tijd om een beslissing inzake een nieuwe procedure te nemen.

Beeld: Photonews

Vastgoed

Jobs in de regio