Mars in Turnhout voor een betere mobiliteit

Print
Turnhout - De actiegroepen TOM en MOT gaan op 22 mei een optocht houden onder het motto 'Gaan voor een gastvrij Turnhout'. Het is niet langer een protestbetoging maar wel een optocht om de nieuwe wind in het mobiliteitsbeleid van de stad in de verf te zetten.
Turnhout Opnieuw Mobiel (TOM) was de eerste organisatie, samengesteld uit enkele buurtwerkingen, die het mobiliteitsbeleid van de stad openlijk in twijfel trok. De actiegroep was gegroeid uit het protest van buurtwerk Gulden Vellekens en hun strijd tegen de Noordboulevard. Recent werd onder impuls van Wim Van Beek van restaurant De Weerelt de actiegroep Mobiel Ondernemend Turnhout (MOT) opgericht.

Aanvankelijk was het de bedoeling om op 22 mei een protestmars te houden. Nu er een nieuwe coalitie is (Groen! zit mee in de meerderheid), de Noordboulevard naar de prullenmand is verwezen en de stad volop de kaart van Parkstad wil trekken, gaan de actiegroepen de bedoeling van hun protestmars bijsturen. "We maken er een PRO(test)mars van", lacht Jean-Pierre Maes van TOM. "Een wandeling pro Parkstad, pro de aangekondigde verbeteringen in het mobiliteitsbeleid en pro een beter parkeerbeleid. We willen het bestuur van de stad helpen om samen met andere partners als de NMBS, De Lijn, Vinci en Apcoa betere afspraken te maken. Iedereen aanmanen om de ideeën van Parkstad te bespreken."

De wandeling vindt plaats op zondag 22 mei en start om 14 uur aan de campus Blairon. De wandeling trekt langs enkele knelpunten in de stad. Om 16 uur keert iedereen terug naar Blairon waar de vereniging van bakkers en beenhouwers voor een versnapering zorgen. De organisatoren hebben voor politiebegeleiding gezorgd tijdens de wandeling.

Iedereen kan zich aanmelden om deel te nemen via info@deweerelt.be of jean-pierre.maes@skynet.be.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio