Bewoner Marnixdreef kaart onveiligheid aan

Bewoner Marnixdreef kaart onveiligheid aan

Bewoner Marnixdreef kaart onveiligheid aan

Print
Lier - Een omleiding zorgt ervoor dat het voor fietsers erg gevaarlijk rijden is in de Marnixdreef in Lier. Een bewoner signaleerde het probleem aan de stad, maar die greep nog niet in.
Door rioleringswerkzaamheden in Kessel (Nijlen) moet het verkeer een omleiding via de Marnixdreef in Lier en de Kleine Puttingbaan in Kessel volgen. "Die straten zijn niet voorzien om zoveel verkeer op te vangen.

Beide straten hebben een smalle rijbaan en als twee auto's elkaar willen kruisen, dan moeten ze beide met de rechterwielen over de naastliggende kasseistrook. Gelukkig wordt het zware verkeer via andere wegen geleid, maar de bussen van De Lijn mogen er wel door rijden", zegt Staf Peeters uit de Marnixdreef.

"Vooral voor fietsers is dit gevaarlijk. Neem nu de situatie in Marnixdreef aan de huisnummers 35 en 47. Fietsers komende van Lier richting Kessel hebben tussen deze nummers plots geen fietspad meer. Ze moeten ofwel de smalle rijbaan op ofwel oversteken en links op het fietspad rijden tot nummer 47 en daar dan opnieuw oversteken."

"Verder krijgen auto's komende van Lier nergens een waarschuwing over overstekende fietsers of fietsers op de rijbaan. Er staan wel twee zulke borden aan de wegversmalling bij het kerkhof, maar die zijn daar totaal overbodig. Daar rijden namelijk geen fietsers over de rijweg! De automobilisten moeten bijkomende waarschuwingen krijgen voor deze fietsers.
En die passeren hier op schooldagen met honderden."

Staf Peeters bracht de stadsdiensten van deze situatie op de hoogte. Op 13 april werd hem beloofd dat de week nadien extra signalisatie geplaatst zou worden. Op 29 april volgde echter een nieuwe mail met de belofte na te gaan welke maatregelen genomen zouden kunnen worden om de veiligheid van de fietsers te verbeteren. "We zijn bijna twee weken verder en er is nog helemaal niets gebeurd", stelt Staf Peeters vast.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio