Wickmayer sneuvelt tegen Wozniacki in achtste finales WTA Rome

Wickmayer sneuvelt tegen Wozniacki in achtste finales WTA Rome

Wickmayer sneuvelt tegen Wozniacki in achtste finales WTA Rome

Print
Yanina Wickmayer (WTA 24) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/2,05 miljoen dollar). Wickmayer moest in de achtste finales in twee sets na 1 uur en 49 minuten het onderspit delven tegen het Deense nummer één van de wereld Caroline Wozniacki: 6-1 en 7-6 (7/4).

In de eerste set etaleerde Wozniacki nog maar eens waarom ze het nummer één van de wereld is door in een mum van tijd naar 6-1 te denderen. In set twee bood Wickmayer aardig wat weerwerk waardoor ze een tiebreak uit de brand kon slepen. De Deense schakelde opnieuw een versnelling hoger en besliste uiteindelijk de tweede set met 7-6 (7/4) in haar voordeel.

In de kwartfinales neemt Wozniacki het op tegen de Servische Jelena Jankovic (WTA 9). Zij klopte de Spaanse Anabel Medina Garrigues (WTA 42) in drie sets: 6-4, 2-6 en 6-2.

Het was het derde duel tussen Wickmayer en Wozniacki op het WTA-circuit. Ook in de vorige twee confrontaties was de Deense te sterk. In de halve finales van de US Open in 2009 won ze met tweemaal 6-3, dit jaar was ze in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Charleston te sterk in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-4.

Meer sportnieuws