Rode Kruis Heist koopt tweedehandsziekenwagen met opbrengst vorige RK-acties

Het Rode Kruis afdeling Heist-op-den-Berg, één in verhouding bijzonder sterke afdeling, heeft recent een andere ziekenwagen in gebruik genomen.

De nieuwe tweedehandse ziekenwagen kon aangekocht worden dank zij de opbrengst van de zelfklevers gedurende de afgelopen jaren.

De opbrengst van de veertiendaagse van het Rode Kruis met verkoop van zelfklevers aan 5 euro, waarop dit jaar de populaire helden van F.C. De kampioenen prijkten, wordt dit jaar o.a. besteed aan de aankoop van oefen-AED-toestellen.

Vanaf september 2011 zit het gebruik van een AED - een Automatische Externe Defibrilator - standaard in elke reanimatieles, conform de nieuwe internationale reanimatierichtlijnen.

In Heist staan 90 plaatselijke Rode Kruisvrijwilligers elke dag paraat. Jaarlijks zorgen zij op meer dan 140 evenementen voor een eerste hulppost. In Vlaanderen bekleedt de Heistse afdeling daarmee de vierde plaats na grote stedelijke afdeling zoals Gent. Elk jaar leren meer dan 100 personen in Heist reanimeren. Ook de uitleendienst steeds paraat om de bevolking uit de nood te helpen.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio