Provincie Antwerpen investeert in fietspaden Langedijk en Vorstseweg

Eind 2011 starten de langverwachte werken aan Langedijk en Oude Vorstseweg tussen Eindhout en Groot-Vorst. Het wegdek wordt vernieuwd, er komen nieuwe rioleringen, verkeersremmers en een veilig fietspad. De provincie financiert bijna 476.000 euro, zo’n 40% van de totale kost.

Helsen Stefan

Gedeputeerde voor mobiliteit Inga Verhaert stelt dat de provincie gemeentebesturen steunt bij het uitbouwen van een goed functioneel fietsroutenetwerk.

“De provincie wil meer veilige, comfortabele en goed onderhouden fietspaden. aldus Verhaert. “Zo moeten inwoners vlotter en veiliger met de fiets naar het werk, de school of de winkel kunnen. De provincie legt zelf fietsinfrastructuur aan, en geeft subsidies aan gemeentebesturen voor de aanleg of de verbetering van fietspaden op gemeentewegen. De provincie wil zo een functioneel fietsroutenetwerk ontwikkelen voor woon-werk-, woon-school- en woon-winkelverkeer.”

“De gemeente Laakdal heeft dankbaar gebruik gemaakt van deze subsidie”, zegt Eerste gedeputeerde Ludo Helsen uit Laakdal. “De provincie geeft subsidies voor 40% van de aanleg van het fietspad. Momenteel zijn er immers geen fietspaden langs de Oude Vorstseweg en Langedijk. De aanleg van het drie kilometer lange nieuwe fietspad betekent een aanzienlijke verbetering voor de fietsers tussen de woonkernen Eindhout en Vorst.”

Het gemeentebestuur koos voor een ontwerp in rode asfalt dat het comfort van de fietsers ten goede komt. Als alles vlot verloopt, starten de werken in het najaar.

Stefan Helse

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio